Baclavaua este un desert foarte consistent și hipercaloric, de care nu trebuie să abuzăm. În schimb, este delicios, dar și sănătos. Pentru a ne asigura că mâncăm un dulce fără chimicale și aditivi, prepararea în casă este varianta ideală.
Pare a fi complicat, dar nu este atât de greu de făcut baclava.
CITEȘTE ȘI: Reţeta copilăriei: Cel mai rafinat lapte de pasăre, un desert gata în 30 de minute
Puneți un litru de apă la fiert, într-o cratiță. Când începe să fiarbă apa, adăugați 300 g zahăr, 3 linguri mari de miere și stoarceți sucul de la o lămâie, amestecând vârtos, recomandă doctorulzilei.ro.
Este bine să vă achiziționați foi de baclava, este varianta cea mai simplă. Dacă nu, banale foi de plăcintă. Ungeți o tavă cu ulei, după care începeți să așezați foile, una câte una, pe măsură ce le ungeți pe fiecare cu ulei, ajutându-vă de pensula de silicon. O variantă și mai bună este untul topit, cu care puteți unge foile și tava.
Pisați 500 g miez de nucă și adăugați praf de scorțișoară. Întindeți foaia de patiserie, după care presărați un strat din amestecul de nucă. Continuați până realizați o prăjitură înaltă din mai multe straturi. Tăiați-o în forma dorită, atunci când este crudă, după care introduceți tava la cuptor, la 180 de grade, timp de 1 oră și 15 minute, până ce foile capătă o culoare maronie.
După ce ați scos baclavaua de la cuptor, pe suprafața întregii tăvi însiropați desertul cu amestecul de mai devreme, din apă, zahăr, miere și zeamă de lămâie.
CITEȘTE ȘI: Desertul ideal când vrei să slăbeşti: Negresă cu avocado/ REŢETĂ
Baclavaua va fi delicioasă!
Iată deci un desert consistent, sănătos, bun lângă o cafea tare și neîndulcită. Important este să nu vă răsfățați cu prea multe bucăți, prăjitura aceasta are multe calorii.